Toner fra torvedybet

Lørdag den 11. juni 2016 fra 10-11.30 kan du få en helt særlig - og historisk - oplevelse på byggepladsen.

Udgravningen set 1. juni 2016 Kammerorkestret Lydenskab, operasangeren Andrea Pellegrini og det nordiske orkester Sorten Muld indtager torvedybet som scene og spiller herfra et smukt mix af forskellige musikgenrer.

Det bliver en historisk begivenhed, både fordi torvedybet snart ikke eksisterer længere og fordi den mere eller mindre skjulte megascene i dybet skaber en oplevelse, der først og fremmest skal høres.

”Vi kunne i virkeligheden også have kaldt Toner fra Torvedybet en Open Ear Concert”, fortæller John Bøgelund Frederiksen, Kulturchef i Silkeborg Kommune.

”For ud over at det er helt særligt med en byggeplads som ’scene’, er det også helt unikt, at publikum først og fremmest her skal lytte bag hegnet. Og vi forestiller os koncerten som en slags musikalsk installation og at den smukke musik og sang, kommer til at give en helt særlig stemning og oplevelse som man altid vil huske,” siger han.

Toner fra Torvedybet er arrangeret af Silkeborg Kommune og støttet af Østjysk Vækstbånd og Urban Lab, som er et regionalt og netværksbaseret projekt, der fokuserer på fremtidens byrum.