Nyt midlertidigt byrum skal skabe liv i bymidten

Silkeborgenserne får snart et nyt intimt og hyggeligt byrum. For mens der bygges på livet løs på Torvet omdannes pladsen ved Det Gamle Rådhus til en midlertidig oase med plads til afslapning, samvær og et særligt kig til byggepladsen.

Skitse af det midlertidige byrum ved Det gl. Rådhus Det går fremad med torvebyggeriet, som tager store spring i disse dage. Men indtil det står færdigt i 2017 ønsker Silkeborg Kommune at lave et midlertidigt byrum til glæde for borgerne.

”Torvet er byens naturlige samlingspunkt, og det ønsker vi fortsat det skal være, mens byggeriet står på. Derfor forvandler vi pladsen ved Det Gamle Rådshus til et farverigt og levende opholdsrum, hvor silkeborgenserne kan slå sig ned og nyde solen i de kommende lyse måneder. Der kommer også en trappe, hvorfra man kan spejde ind over byggepladsen,” fortæller landsskabsarkitekt Birgit Holst fra Silkeborg Kommune.

Bliv klogere på det midlertidige byrum

Påskelørdag kan du høre meget mere om det midlertidige byrum, når Kommunens rådgiver på projektet, Bysgerrig, kommer forbi Det Gamle Rådhus for at fremvise modeller og fortælle om visionerne bag projektet.

“Bysgerrig handler om at være nysgerrig på byen og om at skabe liv mellem husene. Det er det, vi gerne vil bringe ind i det her projekt. Nu er vi imidlertid kommet så langt med det konkrete design, at vi gerne vil dele vores materiale, tanker og visioner med nysgerrige borgere. Derfor inviterer vi alle, der måtte have lyst, til at kigge forbi Det Gamle Rådhus i løbet af påskelørdag,” fortæller partner i Bysgerrig, Mathias Meldgaard.

Stem på navn og vind

Det er dog ikke kun modeller, billeder og fortællelyst, Bysgerrig medbringer denne dag. Tegnestuen vil også byde på en forfriskning hele dagen til de forbipasserende. Og i projektets ånd kan borgerne være med til at bestemme navnet på det midlertidige torv.

“Det skal være et byrum, som borgerne har lyst til at bruge og bliver glade for i den tid, det er der. Derfor vil vi gerne høre deres idéer til vores videre arbejde med det midlertidige byrum, og selvfølgelig skal de være med til at bestemme navnet. Vi kan godt afsløre, at du kan vinde en præmie ved at afgive din stemme,” siger Birgit Holst.

Butikkerne rundt om Torvet bakker op om det nye byrum, som forventes at stå færdigt tidligt i foråret 2016.

DET MIDLERTIDIGE TORV

• Byrummet skal være et hyggeligt opholdssted for byens borgere, indtil det nye store torv står færdigt i 2017
  • Silkeborg Kommune står bag projektet i samarbejde med tegnestuen Bysgerrig
  • Projektet er støttet af midler fra Østjysk Vækstbånd på samme måde som Streetzone på Sdr Torv og det midlertidige byrumsforsøg på Skoletorv i 2015
  • Udviklings- og designfasen foregår i tæt dialog med torvets nabobutikker.