Silkeborg har fået nyt torv

Torvet i Silkeborg er uden sammenligning byens torv – byens hjerte – byens liv. Og skabt i tæt samarbejde med borgerne.

Torvet i Silkeborg stod færdigt i 2017 efter 21 måneders arbejde - først  på en p-kælder og dernæst det nye torv oven på kælderen. Borgerne havde inden fået muligheden for at komme med ønsker og input. Henover sommeren 2015 benyttede 2.000 silkeborgensere muligheden for at komme med ønsker og ideer. Mange af 

Blandt andet skulle Silkeborgs kendetegn; skov, vand og kunst indgå. Torvet er tegnet af arkitekter fra Schønherr, der tog udgangspunkt i silkeborgensernes ønsker. I 1946 inviterede Asger Jorn alle til at fortolke en af sine tegninger: Automattegning. Carl Henning Pedersen, Ejler Bille og Richard Mortensen kom med deres bud – og nu er Schønherr så kommet med deres fortolkning. Også Østergade er inspireret af Jorns formsprog. 

De forskellige former, der kom ud af det, er brugt rundt omkring på Torvet – i belægningerne, hvor formerne har en mørkere belægning, omkring trappenedgange til p-kælderen og i siddeområderne. Torvet er både til stille hygge, til leg, gadehandel og musik fra en permanent scene.